luni, 17 august 2009

Dorada regala la cuptor cu sos picant de ciuperci

Dorada este un peste foarte popular in apele Mediteranei si in Atlantic, renumit pentru carnea sa alba si gustoasa. Reteta de dorada la cuptor imbina gustul pestelui cu aromele mediteraneene si gustul usor dulceag al rosiilor coapte.
Ingrediente:
-2 bucati dorada
-o cutie rosii pasate
-o lamaie
-condimente mediteraneene:oregano,rozmarin,busuioc,cimbru
-sare,piper,ardei iute
-o cutie ciuperci
-150 ml vin alb sec


Se spala pestii si se stropesc cu suc de lamaie.Se pun in tava cu toate ingredientele,mai putin ciupercile.Se lasa la frigider cateva ore.

Se coace acoperit cu folie 20 minute la 180 grade. Se scoate folia, se adauga ciupercile si se mai lasa sa se rumeneasca.

Serviti fierbinte cu cartofi natur si salata.

Pofta buna!