vineri, 14 august 2009

Pastrav aromat la gratar

Pastravul este un peste deosebit, renumit pentru carnea sa gustoasa.Aceasta reteta de pastrav la gratar va prezinta o combinatie de arome de citrice si plante mediteraneene care dau un plus de savoare acestui minunat peste.Este recomandat sa frigeti pastravul dupa ce l-ati infasurat de vreo 3 ori in folie de aluminiu.

Se spala bine pastravul proaspat atat la exterior, cat si la interior.

Se aseaza pastravul pe o folie unsa cu ulei de masline.Se unge si pestele cu foarte putin ulei, se sareaza si se condimenteaza atat in interior,cat si in exterior.Am folosit piper negru,oregano si rozmarin.Se taie in doua un catel de usturoi deja curatat si se pun jumatatile in interiorul pestelui impreuna cu o frunza de dafin.
La final se stropeste cu o lingurita suc de portocale si 2 lingurite suc de lamaie.

Se ruleaza pastravul in folie si se pune la frigider cateva ore.

Se scoate de la frigider si se lasa vreo 10 minute inainte de a-i aseza pe gratarul incins.Dupa un minut reduceti focul.Se coace la foc mic,cate 10 minute pe fiecare parte.

Se serveste cald, cu mult suc de lamaie si cartofi natur cu rozmarin sau salata de legume proaspete.
Pofta buna!