vineri, 21 august 2009

Pui cu ardei copti multicolori "Curcubeu de vara"

Aceasta reteta de mancare de ardei copti isi are originea in Moldova. Mi-a spus o prietena ca a iesit delicioasa. Asa ca m-am dus si eu la piata si am luat niste ardei frumos colorati si m-am apucat de treaba. Eu am adaugat si pui, dar se poate face si simpla, ca o reteta vegetariana. Sincer, am fost impresionata de gustul fin al acestui preparat. Este extraordinar de aspectuoasa(datorita coloristicii) incat se face remarcata imediat. Gustul putin dulce si delicatetea ardeilor copti creeaza o senzatie deosebita in combinatie cu carnea frageda si condimentata a pulpelor de pui.
Este o reteta care aduce toata bogatia de arome si culori a verii.


Ingrediente:
-7 ardei grasi galbeni si rosii (din aceia mai carnosi)
-o ceapa
-cativa catei de usturoi
-pulpe de pui
-200 ml vin sec alb
-ardei iute
-boia dulce
-cimbru uscat, piper
-patrunjel verde pentru decor
-ulei de masline

Spalati pulpele de pui, condimentati-le si puneti-le intr-o tigaie cu putin ulei de masline.

Rumeniti-le pe ambele parti.

Adaugati vinul, putina apa si puneti capacul sa fiarba la foc mic.
In acest timp ardeii sunt in cuptor si se coc. Dupa ce s-au copt, ii curatati de pielita si le indepartati samburii. Nu spalati ardeii copti pentru se pierde aproape tot sucul lor. In final ii taiati bucatele.
Mancarea de ardei copti cere putina ceapa tocata, calita in putin ulei. Cand ceapa e rumenita se pune sucul de rosii si se lasa sa fiarba 10 minute.

Adaugati si ardeii copti si mai fierbeti pana scade sosul.

Adaugati mancarea de ardei peste pulpele deja facute.

Lasati sa mai fiarba cateva minute la foc mic, ca sa se imbine gusturile si sa scada sosul bine.

Serviti fierbinte, eventual cu mamaliguta. In Moldova nu lipseste vinul alb rece de la acest fel de mancare!

Pofta buna!