joi, 13 august 2009

Pulpe de rata cu varza calita

Aceasta reteta o stiu de la tatal meu, care este un foarte bun bucatar.E o reteta de familie.Asa gateau si bunicii mei rata cu varza,deci pot spune ca este o reteta traditionala in familia mea.Ce cred eu ca e mai deosebit este modul de preparare a pulpelor de rata astfel incat sa fie rumenite si crocante la exterior si fragede la interior.Tata spunea ca a invatat de la tatal lui sa pregateasca rata si alte preparate vanatoresti (desi mamaie e o foarte buna bucatareasa, tataie pregatea intotdeauna fripturile mai complicate).O sa va zic toate secretele pe care le-am invatat si eu ca sa reusiti sa realizati acest preparat traditional pentru bucataria romaneasca.

Ingrediente:
-4 pulpe rata
-o varza mare
-o cutie conserva de rosii cubulete si 4 linguri pasta de tomate
-sare,piper,boia,cimbru,foi de dafin

Se spala bine pulpele de rata, se condimenteaza si se pun intr-o tigaie cu capac in care ati pus o cana de apa si jumatate de cana de ulei.Se lasa la foc mic aproape o ora,pana ce pulpele sunt bine patrunse.Aveti grija sa mentineti tot timpul capacul peste pulpele de rata pentru ca altfel se usuca.Vor fi asezate cu pielita in sus si nu e nevoie sa le intoarceti.

Apoi va ocupati de varza.O taiati foarte fin si o frecati cu sare sa se inmoaie.O puneti la fiert tot vreo ora.

Cand pulpele sunt aproape gata adaugati rosiile din cutie si pasta de tomate.Amestecati si mai lasati sa fiarba vreo 10 minute.

Scurgeti apa in care a fiert varza si puneti peste varza pulpele de rata si sosul de rosii.


Mai lasati sa fiarba impreuna vreo 15 minute(atentie sa fie capacul pus tot timpul).Apoi scoateti pulpele si acoperiti-le. Dati varza la cuptorul incins la 200 grade (vreo 15 minute sa se caleasca bine).Adaugati si pulpele de rata cu partea cu pielita in sus si reduceti focul la 180 grade.

Lasati tava in cuptor pana cand pulpele sunt bine rumenite.

Aceasta mancare se serveste fierbinte cu ardei iute.Se poate face si o mamaliguta, daca va place.

Pofta buna!