sâmbătă, 22 august 2009

Salata caprese



Venita din insula Capri, aceasta salata usoara imbie cu gustul ei dulceag de rosii bine coapte si mozarella proaspata. Locuitorii insulei sunt foarte mandri de salata lor si, de aceea, a devenit un simbol culinar pentru aceasta zona. Asezonarea simpla si delicat aromata, cu ulei de masline si busuioc proaspat tocat releva toata splendoarea gustului specific Italiei. Si poate nu este total intamplator ca aceasta salata are exact culorile drapelului italian...

Menita sa fie servita rece intr-o zi torida de vara, ingredientele trebuie sa fie proaspete (de preferat abia culese): cateva rosii, o bucata de mozzarella, 2 linguri ulei de masline extravirgin si cateva frunze de busuioc.



Se taie rosiile felii rotunde, la fel si mozzarella si se decoreaza un platou mare. De obicei se realizeaza siruri de felii de rosii alternand cu branza.
Separat se amesteca busuiocul tocat cu uleiul de masline si se amesteca bine (cine doreste poate pune si sare).


Se stropeste platoul cu uleiul de masline aromat cu busuioc.

Acum aveti toata savoarea insulei Capri pe masa dumneavoastra.

Pofta buna!