sâmbătă, 15 august 2009

Turnedou de porc "Asian Style"

Aceasta reteta propune o interpretare europeana a clasicului "Porc cu curry". Magia preparatelor asiatice este data de combinatia inedita de condimente specifice. Cotletul de porc picant cu curry asezonat de "legume colorate la cuptor" poate fi un mod diferit de a patrunde in lumea culinara asiatica.
Cultura asiatica este caracterizata de simplitate si estetica desavarsita.
Tot ce trebuie sa faceti este sa pregatiti "arsenalul" de condimente, eventual putina muzica pentru atmosfera si lasati-va in voia inspiratiei...

Ingrediente:
-lime
-ardei iute
-sos soia
-pasta de curry (sau curry simplu)
-coriandru boabe,cuisoare
-ghimbir
-boia dulce
-chimen

-cotletul de porc

-legume:fasole verde fiarta,ardei gras rosu si galben taiat fasii subtiri.



Se spala si se feliaza cotletul.Se bate bine fiecare bucata.
Se amesteca toate condimentele intr-un vas.


Incepeti sa ungeti fiecare felie de cotlet de porc cu amestecul de condimente si asezati-le unele peste altele.Lasati-le vreo ora la frigider.


Incingeti cuptorul si frigeti cotletele pe porc cu curry(lasati carnea vreo 10 minute la temperatura camerei inainte sa o frigeti).Nu presati carnea in timpul frigerii si nu mentineti mai mult de 3 minute pe fiecare parte pentru a nu se usca.

Dupa ce e facuta pe ambele parti,scoateti cotletele si asezati-le intr-un vas termorezistent cu capac timp de 5 minute.


Legumele (fasole verde,ardei si rosii) sunt deja coapte cu sos de curry.
Incepeti montarea turnedoului de porc prin alternarea fripturilor cu straturi de legume(3 fripturi si 2 nivele vegetale).


Preparatul final arata asa:

Este delicios!Se serveste fierbinte cu garnitura de orez basmati.

Pofta buna!