sâmbătă, 12 septembrie 2009

Pui cu sampanie si struguri albi " Pui Champagne"



Puiul cu sampanie este un preparat absolut...imbietor si fermecator. Gustul fin al sosului de sampanie, acompaniat de aroma strugurilor proaspeti si delicatetea smantanii invaluie delicat si sarmant friptura de pui.

Aceasta reteta este o interpretare personala a puiului francais cu sampanie. Stilul de coacere este o joaca cu aromele, o experienta intre degustarea sampaniei si cea a sosului final de sampanie. Va recomand sa folositi o sampanie buna, demiseaca sau seaca (atunci veti pune mai multa miere).

Sigur ca este perfecta pentru o cina romantica. E o reteta lejera si foarte apetisanta.

C'est chic, c'est fantastique!

Ingrediente:
-2 fileuri piept de pui
-150 ml sampanie
-20 boabe struguri albi
-50 ml smantana
-miere
-sare, piper

Bateti fileurile de pui lejer, condimentati cu putina sare si piper.

Intr-o lingura de ulei de masline prajiti puiul pe ambele parti, cate 1-2 minute pe fiecare parte.

Adaugati sampania si lasati sa fiarba. Intoarceti puiul pe ambele parti .

Dupa 3 minute adaugati strugurii si lasati-i sa fiarba maxim 2 minute, amestecand mereu sosul.

Scoateti strugurii fierti intr-un bol si acoperiti-i pentru ca sa ramana fierbinti.

Continuati sa fierbeti puiul pana scade sosul. Adaugati smantana si amestecati. Focul trebuie sa fie la minim in faza asta. Cand sosul este omogen, adaugati ingredientul secret...

Secretul gustului sosului de sampanie este ... mierea.Puneti o jumatate de lingurita si amestecati bine. Opriti imediat focul si ... gata.
Tres chic, tres francais!

Pregatiti-va sa serviti platoul... si sa primiti complimente.

Se serveste cu cartofi "surprize" (reteta e in sectiunea "Garnituri").


Si bon!
Bon appetit!