duminică, 18 octombrie 2009

Cartofi la cuptor cu ciuperci si dovlecei

Cartofii la cuptor cu ciuperci sunt o excelenta alegere de garnitura pentru orice friptura. Deasemenea, pot constitui un fel principal vegetarian, fiind o mancare de post. Oricum i-ati consuma, sunt convinsa ca veti aprecia acest preparat foarte sanatos si gustos.

Ingrediente:
-8 cartofi
-cateva ciuperci proaspete
-2 dovlecei
-ulei de masline, sare , piper, oregano, boia

Mai intai spalati cartofii si fierbeti-i in coaja.

Caliti ciupercile tocate.

Potriviti de sare, piper si oregano. Adaugati dovleceii taiati rondele.

Lasati tigaia pe foc pana scade sosul legumelor.
Incingeti cuptorul la 200 de grade. Curatati cartofii de coaja si taiati-i felii.

Ungeti cu ulei de masline un vas termorezistent. Asezati un rand de cartofi, apoi unul de dovlecei.

Terminati cu un rand de cartofi. Stropiti cu ulei de masline si presarati boia pe deasupra.

Introduceti la cuptor pentru 15 minute pana se gratineaza putin la suprafata.

Pofta buna!