duminică, 18 octombrie 2009

Dorada regala cu sos de vin si capere

Dorada regala cu sos de vin alb si capere este un adevarat deliciu. Fiind si foarte rapida si usor de facut, aceasta reteta este numai buna pentru cina sau o masa de weekend.

Ingrediente:
-2 dorade
-un pahar vin alb sec
-3 linguri de capere
-ulei de masline, sare, piper
-2-3 catei de usturoi

Spalati si condimentati pestele cu sare si piper. Incingeti putin ulei de masline si puneti doradele la prajit.

Cand s-au rumenit pe ambele parti, adaugati vinul si puneti capacul sa fiarba cateva minute.

Cand a scazut sosul, adaugati caperele si cativa catei de usturoi macinati si intoarceti pestii.

Dorada este gata cand scade bine sosul.

Se serveste fierbinte, cu garnitura de orez sau cartofi. Eu am ales "Orez cu fructe de mare"http://www.retetedevis.ro/2009/10/orez-cu-fructe-de-mare.html

Pofta buna!