joi, 29 octombrie 2009

Tarta cu ciocolata alba, pere si mere verzi "Vis alb de ciocolata"



Tarta cu crema fondanta de ciocolata alba, umpluta cu pere coapte si topping de mere verzi si fulgi de ciocolata alba este un adevarat deliciu. Se face foarte usor, iar efectul artistic este maxim. Merita sa "pierdeti" o ora pentru asemenea desert.
Crema de ciocolata este extrem de delicata, ca o atingere fina ce invaluie perele coapte si zemoase. Merele verzi aduc o nota racoritoare si usor crocanta, fiind un element de contrast.
O sa va placa sa faceti aceste desert, deoarece momentul topirii ciocolatei va va face sa va simtiti ca un maestru ciocolatier (eu una asta simt cand topesc ciocolata).

Blatul se face simplu. Amestecati bine cu mixerul 120 gr unt la temperatura camerei cu 50 gr zahar (fructoza). Adaugati un ou si faina pana se face o coca mai consistenta(pe care sa o puteti intinde ca pe o foaie). Cantitatea de faina variaza mereu, in functie de tipul de faina, dar e in jur de 200 de gr. Poze nu am pentru ca e o reteta mai veche, si am pozat doar crema pentru ca mi se parea interesanta. O sa revin cu o alta tarta, la care o sa exemplific si in poze reteta de blat.

Dupa ce aveti coca, inveliti-o cu o folie de plastic si dati-o la frigider, cam 1-2 ore. Apoi o scoateti, o intindeti (truc: puneti intre facalet si coca o foaie de copt, ca sa intindeti mai usor). Apoi puneti o folie de copt in tava si peste ea, aluatul. Dati-i forma rotunda, prin reintroducerea in interior a marginilor in exces sau decuparea lor. Decupati si excesul de hartie de copt. Intepati cu furculita blatul si coaceti-l pentru 15 minute, la 180 de grade.

Apoi scoateti blatul. Taiati cuburi 2 pere si puneti-le peste blat. Reintroduceti in cuptor cam 10 minute, pana se coc perele. Intre timp ne apucam de crema.

Ingrediente pentru crema de ciocolata alba:
-o tableta de ciocolata alba de 100 gr
-200 ml smantana lichida
-15 gr gelatina
-3 oua

Bateti bine smantana pana se face frisca.

Inmuiati gelatina in 50 ml apa rece (eu am folosit lapte rece).

Topiti gelatina la foc mic (cel mai bine pe bain marie), amestecand mereu pana e topita complet. Atentie sa nu fierbeti gelatina.

Apoi topiti ciocolata razuita in bain marie.

Adaugati in ciocolata topita ouale batute si amestecati pana se ingroasa crema.

Adaugati gelatina topita in crema de ciocolata si apoi luati de pe foc.
Incorporati treptat frisca in crema calduta.

Intre timp perele sunt coapte. Deci scoateti blatul cu perele coapte si lasati-l sa se raceasca.

Asa arata crema de ciocolata. Trebuie sa se raceasca si ea. Apoi o turnati peste pere.

Dati tarta la frigider pana se intareste crema (cam 2 ore).

Apoi o scoateti si o decorati cu fructe si fulgi de ciocolata alba. Puteti sa puneti jeleu de tarta peste fructe (eu nu aveam in casa, dar in general asa fac si iese super).

Serviti rece. Este foarte buna si se termina prea repede ... :)

Pofta buna!