miercuri, 4 noiembrie 2009

Carpaccio de mango cu mousse de avocado "Pasarea Paradisului"

Aceasta reteta este inspirata de floarea "Pasarea Paradisului" sau "Strelitia". Mie imi plac foarte mult florile, mai ales cele exotice sunt o adevarata expresie a frumusetii si misterului naturii.

Am incercat sa realizez o floare a paradisului, evident folosind doar ingrediente exotice. Mango dulce si parfumat s-a potrivit perfect cu gustul mousse-ului de avocado cu citrice. Este o experienta noua, o combinatie misterioasa de gusturi, exotica, la fel ca si floarea... Va recomand sa o incercati, mai ales daca va plac gusturile incitante, tropicale.

Ideea unei astfel de retete mi-a venit intr-o zi cand admiram niste flori exotice imense intr-o florarie. Si atunci am vrut sa vad daca pot sa fac petale de mango. Evident, reteta este o sugestie a florii, a cadrului tropical in care se afla fructele "protagoniste" : mango si avocado. Sper sa va placa, noi am savurat-o pana la ultima petala...

Ingrediente:
-un avocado bine copt
-sucul unei portocale dulci
-suc de lime
-un mango copt

Se taie avocado in 2.

Se scoate samburele cu cutitul.

Scoateti miezul cu o lingurita si introduceti-l intr-un robot de bucatarie, cu sucul de portocala, sucul de lime, putina sare si putin piper.

Mixati pana obtineti o pasta fina.

Eu am mai folosit si mixerul pentru piureuri dupa ce am scos pasta de avocado din robot, ca sa iasa foarte fina( la robot iese bine, dar cu mixerul vertical obtineti un aspect atat de fin, incat luceste ca o matase, asa ca va recomand sa definitivati mousse-ul la mixerul verical).

Taiati feliile de mango in marimile necesare pentru a realiza floarea.

Aranjati mango si mousse-ul de avocado in forma de "Strelitia".

Lasati sa se vada mousse-ul prin aranjament.

Se serveste imediat dupa preparare.

Pofta buna!