luni, 2 noiembrie 2009

Legume la cuptor "Mozaic" (Sufleu dietetic de legume cu ricotta)

Una dintre cele mai simple si delicioase retete de legume este cea de legume la cuptor cu ricotta. Este un sufleu usor si foarte sanatos, ideal ca garnitura sau ca meniu principal in diete. Incercati si o sa fiti surprinsi de cat de delicioasa e combinatia de conopida, ciuperci si ricotta.

Ingrediente:
-o conopida medie
-400 gr mazare
-o cutie de ricotta
-o cutie de ciuperci feliate
-ardei gras
-5 oua
-sare, piper

Asezati legumele in straturi, presarati sare si piper.

Bateti ouale si amestecati-le cu ricotta, turnati putina smantana peste legume.

Turnati amestecul de oua si dati tava la cuptor la 180 de grade, aproximativ 50 de minute, pana se rumeneste frumos.

Cand e rumenita frumos, scoateti tava si lasati sa se raceasca.

E foarte bun atat cald, cat si rece.

Acompaniaza perfect orice friptura.

Pofta buna!