![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=88/Picture~~~022.jpg)
Pastele italiene sunt extraordinar de gustoase, in orice varianta. Spaghetele Carbonara nu sunt ideale pentru o dieta, dar sunt atat de gustoase incat se poate admite un rasfat ocazional.
Spre deosebire de majoritatea felurilor de a gati pastele, reteta Carbonara nu are suc de rosii, sosul fiind alb, de smantana.
Aceasta reteta o stiu de la unchiul meu, care a trait cativa ani in Italia si a invatat acolo sa faca aceste paste minunate. Sunt multe retete de Carbonara, dar aceasta va asigur ca vine chiar din "Bella Italia".
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=88/Picture~~~026.jpg)
Ingrediente:
-250 gr spaghete de grau dur (eu recomand Barilla)
-o lingura de unt
-200 gr kaiser
-200 ml smantana
-un ou
-sare, piper
-2 catei de usturoi
-mozzarella si parmezan (optional, dar recomandat)
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=88/Picture~~~002.jpg)
Fierbeti pastele in apa cu sare si putin ulei de masline. Secretul reusitei unei retete cu paste este fierberea "al dente"( pastele trebuie sa ramana un pic tari). Pentru a obtine "spaghetti al dente", fierbeti-le cu 1-2 minute mai putin decat timpul indicat pe pachet.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=88/Picture~~~003.jpg)
Scurgeti pastele si clatiti-le cu apa rece. Lasati-le sa se scurga bine.
Caliti kaiserul intr-o lingura de unt. Adaugati si usturoiul macinat.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=88/Picture~~~005.jpg)
Cand kaiserul e putin rumenit, adaugati spaghetele fierte si scurse.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=88/Picture~~~006.jpg)
Prasarati sare si piper dupa gust si apoi amestecati-le bine.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=88/Picture~~~008.jpg)
Bateti oul si adaugati-l peste spaghete.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=88/Picture~~~009.jpg)
Acum luati 2 furculite si amestecati pastele cu ou, astfel incat oul sa patrunda in toata compozitia. Continuati pana cand tot oul e incorporat si s-a transformat in "zdrente". Adaugati smantana si continuati amestecarea dinspre exterior spre interior cu furculitele.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=88/Picture~~~011.jpg)
Cand s-a ingrosat sosul de smantana, adaugati mozzarella si opriti focul.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=88/Picture~~~017.jpg)
Amestecati si mozzarella pana cand este aproape toata topita.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=88/Picture~~~018.jpg)
Se servesc fierbinti, presarate cu parmezan si piper.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=88/Picture~~~021.jpg)
Pofta buna!