Italienii gatesc din pasiune si isi folosesc foarte mult imaginatia. De aceea, mancarea italiana e mereu surprinzatoare.
Fritatta se poate face ca o pizza (si exact in maniera aceasta o sa o facem azi), evident ca fara blat.
Fritatta se poate servi la orice masa: fie ca e un mic dejun boem (aproape de ora pranzului, intr-o zi de sambata), la pranz sau la cina alaturi de o salata (o varianta sanatoasa de a tine dieta).
Ingrediente:
-oua (eu am folosit 3 pentru 2 persoane)
-cateva masline verzi umplute cu gogosar
-3-4 felii subtiri de mozzarella
-oregano uscat
-piper, putina sare
-salata verde si 2 rosii(optional, ca garnitura si decor)
Adaugati compozitia de fritatta.
Reduceti focul la mediu si lasati fritatta se se prajeasca acoperita cu capac.
Verificati-o dupa 2-3 minute. Cand e deja "crescuta" si a prins o crusta, adaugati mozzarella.
Serviti-o peste frunzele de salata iceberg, decorata cu felii de rosii.