duminică, 31 ianuarie 2010

Salata de portocale cu "stracciatella" de masline negre

Portocale cu masline negre? Nu glumesc. Incercati aceasta combinatie si veti descoperi poate cea mai exotica salata de iarna.
Gustul dulce-acrisor al portocalelor face un mariaj reusit cu maslinele negre sarate. Salata are un dressing lejer (cativa stropi de ulei de masline) si este "perlata" cu cateva condimente fine, bine alese(piper negru aromatizat cu portocala, anason, rozmarin).
Salatele cu portocale sunt caracteristice Greciei, Ciprului, Italiei (tarilor mediteraneene).
Am adaugat anasonul pentru ca da o alta clasa acestei salate si se potriveste foarte bine cu gustul ei usor dulce. Anasonul este un condiment stravechi , folosit inca de pe vremea egiptenilor. Se considera a fi un condiment valoros, aroma sa puternica creeaza "magie" in orice utilizare.
Daca va doriti ceva exotic si misterios, atunci incercati aceste felii de portocale cu "stracciatella" de masline negre, anason si piper. S-ar putea sa mai vreti :)!

Ingrediente:
-o portocala zemoasa si dulce
-7-8 masline negre
-ulei de masline
-sare proaspat rasnita
-piper aromatizat cu portocala
-anason
-oregano uscat

Decojiti portocala si taiati-o felii. Asezati feliile pe un platou. Stropiti-le cu foarte putin ulei de masline. Presarati putina sare proaspat macinata peste ele (este de preferat aceasta sare grunjoasa pt ca nu vreti sa aveti un gust sarati in general, ci doar ocazional sa simtiti o atingere sarata). Daca nu aveti rasnita de sare, atunci nu puneti sare deloc, e suficient cat au maslinele.
Striviti maslinele cu latul cutitului. scoateti samburele si apoi tocati-le marunt.

Presarati maslinele peste portocale, apoi piperul, in final cateva bobite de anason si cateva frunze de oregano.

Si acum mai de aproape:

Se serveste imediat.

Un gust interesant, un pic balcanic, un pic oriental...

Ceva misterios, atragator... o simplitate fascinanta prin bogatia contrastului!
Incercati!