luni, 18 ianuarie 2010

Tarta negresa cu nuci caramelizate, crema englezeasca si petale de martipan " Love Rose"

Una dintre cele mai apetisante declaratii de dragoste este... o tarta inimioara.
Persoana iubita va va simti toata pasiunea, va fi sedusa de acest desert indragostit.
Blatul de negresa cu nuci caramelizate este acoperit de o crema englezeasca fina, cu ciocolata topita, iar deasupra, fulgii de ciocolata alba sugereaza poezia unui vis cu petale de trandafir (din martipan rosu)...
Este metafora unei nopti romantice, pe care o veti incepe cu o felie din tarta "Love Rose"...

Ingrediente:
Blat:
-150 gr ciocolata neagra topita
-150 gr faina
-3 oua mari
-100 gr zahar (fructoza)
-100 gr nuci caramelizate
-150 gr unt
-esenta vanilie

Crema englezeasca:
-400 ml lapte
-100 ml smantana lichida (optional)
-3 galbenusuri
-un plic zahar vanilat
-vanilie
-ciocolata topita (optional)
-un praf scortisoara
-2 linguri amidon

Decor:
-ciocolata alba
-martipan rosu
-inimioare de zahar

Puneti ciocolata la topit.

Frecati untul cu zaharul.

Adaugati, pe rand, cate un ou si faina.

Adaugati si esenta de vanilie.

Turnati ciocolata topita peste compozitie. Amestecati bine.

Adaugati nucile caramelizate.

Turnati compozitia de negresa in tava de inimioara, unsa cu unt si pudrata cu faina. Introduceti tava la cuptor la 180 grade.

Intre timp va ocupati de crema englezeasca. In vasul in care ati topit ciocolata, turnati laptele si smantana si dati in fiert.

Frecati 3 galbenusuri.

Adaugati treptat cate putin lapte cald in galbenusuri, amestecand mereu, pana se incalzeste compozitia de oua.

Varsati compozitia de oua peste cea de lapte si amestecati. Dizolvati cele 2 linguri de amidon cu laptele cald si varsati-le peste compozitia calda. Puneti pliculetul de zahar vanilat si praful de scortisoara. Amestecati mereu, pana se ingroasa crema.

Crema englezeasca trebuie sa fie fina, lucioasa.

Si mai ales trebuie sa "stea" cand o ridicati cu lingurita.

Blatul se coace timp de cca. 30 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea (cand infingeti o scobitoare, sa iasa uscata).

Lasati blatul sa se raceasca, apoi il transferati pe un platou. Intre timp si crema englezeasca de ciocolata s-a racit.
Ungeti blatul crema, acoperiti cu fulgi de ciocolata.

Faceti niste petale de trandafir din martipan. Petalele se modeleaza cu mana, dupa ce presati fiecare disc cu lingura in palma.

Decorati tarta cu inimioarele de zahar si petalele rosii de martipan.

Se serveste rece, dupa ce ati lasat-o macar o ora la frigider.

Si acum o feliuta pentru persoana iubita:

Si una pentru voi:

Pofta buna!