joi, 21 ianuarie 2010

Vinete cu parmezan

Vinetele pane cu parmezan sunt absolut delicioase. Pot fi consumate ca antreu, garnitura sau fel principal.
Reteta este simpla, iar efectul maxim. Tot ce va trebuie este putin timp, deoarece prajirea vinetelor (ca la orice paneuri) este mai migaloasa.
Merita incercate si, mai ales, savurate cu un sos picant de rosii.

Ingrediente:
-3 vinete medii
- parmezan
-2 oua mari
-faina
-sare , piper
-suc de rosii (optional)

Taiati vinetele in rondele de 1 cm grosime. Presarati sare peste ele si lasati-le intr-o sita sa se scurga timp de 1-2 ore. Apoi le spalati bine cu apa rece si le scurgeti iar.

Bateti ouale si amestecati-le cu 2-3 linguri de parmezan razuit si piper.

Treceti fiecare felie de vanata intai prin amestecul de oua, apoi prin faina si in final puneti-le la prajit in ulei incins(prajirea se face la foc mediu).

Dupa cateva minute, cand incep sa se rumeneasca, le intoarceti si pe cealalta parte.

Apoi le scoateti pe un platou acoperit de servetele, care vor absorbi aproape tot excesul de ulei.

Continuati asa pana cand terminati toate feliile de vinete.
Puteti sa le serviti asa sau sa le gratinati cu parmezan razuit pe deasupra.

Incingeti cuptorul la 200 de grade si adaugati tava cu vinetele pane acoperite de parmezan. Sunt gata in 10 minute.

Sunt delicioase atat calde, cat si reci. Un sos tomat cu piper si ierburi aromatice va crea o companie placuta si racoritoare vinetelor gratinate cu parmezan.
Pofta buna!