marți, 23 februarie 2010

File mignon de porc la cuptor in sos de vin si ciuperci proaspete

Muschiul de porc este ideal pentru o reteta festiva, de iarna, la o aniversare sau chiar intr-o duminica, cand toata familia se aduna la masa de pranz. File mignon este partea cea mai frageda din toata carnea de porc, fiind lipsita de grasime.
File mignon la cuptor in sos de vin cu ciuperci este o reteta foarte usoara, dar extrem de apetisanta. Vinul da o aroma speciala preparatului, imbinand perfect condimentele si pastrand suculenta fripturii.

Ingrediente:
-2 bucati mari de file mignon de porc
-putin ulei de masline
-un pahar de vin sec
-cimbru uscat
-ardei iute uscat
-usturoi deshidratat sau proaspat
-amestec condimente pentru carnea de porc (optional)

Spalati si scurgeti carnea de porc. Ungeti carnea cu putin ulei si apoi condimentati-o din belsug pe toate partile.

Turnati vinul in tava, acoperiti cu folie de aluminiu si dati tava la frigider minim 2 ore. Am folosit vin rose, cu un buchet floral-fructat, dar voi puteti sa folositi ce vin va place, doar sa fie sec.

Apoi o introduceti in cuptorul incins la 200 de grade Celsius, 30 de minute.

Scoateti folia si adaugati ciupercile spalate si curatate.

Continuati coacerea, inca vreo 25 de minute, stropind din cand in cand carnea cu sosul din tava.

Se serveste fierbinte, cu salata de varza rosie.

Ca garnitura puteti alege orice doriti: orez, piure, cartofi la tava. Friptura este rumena si suculenta, foarte placut aromata.

Pofta buna!