vineri, 5 februarie 2010

Salata de pui cu portocale si masline negre

Salata de pui cu portocale este un adevarat deliciu de iarna. Portocalele zemoase dau un plus de savoare unei simple salate de pui, iar dressing-ul special, bazat pe suc de portocale si condimente, aromatizeaza subtil intreaga salata.

Ingrediente:
-un piept de pui taiat fasii si tras la tigaie
-cateva fasii de ardei
-putina ceapa rosie trasa la tigaie
-salata iceberg
-cateva masline negre
-2 portocale

Carnea de pui se trage la tigaie si apoi se raceste in frigider. La fel si ardeiul si ceapa.
Taiati salata si amestecati-o cu legumele intr-un bol.

Taiati o portocala in cubulete, apoi adaugati-o in salata.

Scoateti samburii maslinelor negre, tocati-le si adaugati-le si pe ele. Puneti carnea de pui si ceapa si amestecati.

Faceti marinata de portocale: presarati putin piper, ardei iute, coaja rasa de portocala si anason(optional).

Adaugati o lingura de ulei de masline si sucul de la cea de-a doua portocala.

Amestecati bine.

Turnati marinata peste salata si amestecati de cateva ori.

Aranjati salata intr-un platou.

Serviti imediat! Parfumata si racoritoare!

Pofta buna!