marți, 16 martie 2010

Tarta de mere cu fulgi de migdale

Tarta de mere este, poate, cea mai simpla tarta, dar gustul si parfumul merelor coapte ii dau o clasa aparte. Este simpla, dar bogata ca aroma, rustica, dar in acelasi timp eleganta datorita fulgilor de migdale. Mirosul de mere coapte cu scortisoara trezeste amintiri dragi din copilarie, avand un efect relaxant asupra psihicului.
Tarta de mere este ideala pentru un desert rapid, deoarece se poate servi calda, abia scoasa din cuptor, asortata de o inghetata de calitate (care se va topi spectaculos peste merele aburinde), sau rece, de la frigider, simpla sau cu frisca.

Ingrediente:
-un pachet de aluat fraged de tarte
-2 mere golden
-2 linguri de zahar brun
-o lingurita de scortisoara(optional)
-3 linguri fulgi de migdale

Aranjati aluatul in tava tapetata cu hartie de copt. Intepati aluatul cu o furculita.

Taiati merele felii subtiri si asezati-le peste aluat.

Presarati zaharul si scortisoara si introduceti tava in cuptor.

Se coace la 180-200 de grade (functie de tipul de aluat, scrie pe pachet), timp de aprox. 30 de minute.
Cand e gata, scoateti tava si presarati fulgii de migdale.

Se serveste atat calda , dar si rece.

Simpla sau cu inghetata, frisca sau diverse sosuri, tarta cu mere este un desert delicios si reconfortant.
Pofta buna!