vineri, 16 aprilie 2010

Salata Chef

Va propun o salata de primavara, completa, plina de vitamine si culoare, cu puternice influente mediteraneene. Prospetimea legumelor rivalizeaza cu bogatia gustului de prosciutto cotto si cu aroma specific greceasca a branzei feta. Este o salata sanatoasa, perfecta pentru un pranz lejer.
Bucurati-va de abundenta de arome din aceasta salata mediteraneeana si priviti viata mai senini!

Ingrediente:
-salata verde
-ridichi
-rosii
-un fir ceapa verde
-o tulpina de telina verde
-un avocado bine copt
-cativa germeni de fasole mungo (optional, sau folositi orice alti germeni)
-masline verzi umplute cu gogosar
-o lamaie
-cateva felii de prosciutto cotta
-cateva cubulete de feta
-oregano uscat
-ulei
-otet de mere

Spalati, taiati si amestecati legumele. Germenii se spala si se pun direct in salata.

Scoateti miezul fructului avocado, stropiti-l cu suc de lamaie si adaugati-l in salata.
Adaugati maslinele, ulei si otet(sau lamaie). Amestecati.

Presarati oregano peste cubuletele de feta.

Aranjati salata pe platouri, decorati cu jambon, feta si felii de rosii proaspete .


Savurati!


Pofta buna!