vineri, 7 mai 2010

Mancare de cartofi noi cu pui si masline verzi

Aceasta mancarica de vara este pe cat de vesela si colorata, pe atat de gustoasa. O reteta simpla, ce va aduce aroma verii in farfurie.
Este ideala cu cartofi noi, dar se poate face cu orice tip de cartofi. Cartofii noi ii dau un gust mai special, de aceea ii recomandam pe acestia. Evident ca puteti face reteta 100% vegetariana, fara carne de pui, si atunci veti descoperi o mancarica de post foarte simpla si delicioasa.
Combinatia de cartofi cu masline verzi, ardei gras, rosii pasate si patrunjel este cheia intregului gust.

Ingrediente:
-8 cartofi noi
-un piept de pui
-o ceapa alba potrivita
-un ardei gras rosu
-o cutie mica de masline vrezi umplute cu gogosar (circa 20 de masline)
-rosii pasate (4 linguri)
-ulei de floarea-soarelui sau de masline
-piper
-boia de ardei dulce
-o legatura mare de patrunjel

Caliti ceapa tocata in putin ulei, pana devine sticloasa. Nu o lasati sa devina maronie.

Adaugati pieptul de pui taiat cubulete sau fasiute, dupa preferinte.

Caliti si puiul pana cand e aproape facut. Adaugati cartofii taiati cubulete. Presarati piper si boia de ardei dulce, din belsug. Adaugati o jumatate de ceasca de apa. Atentie: nu puneti sare, deoarece maslinele sunt sarate (daca la sfarsit, cand au fiert si maslinele, considerati ca mai trebuie sare, adaugati la final).

Puneti capacul si lasati la foc mic 5-7 minute. Apoi adaugati rosiile pasate.

Amestecati si mai lasati pe foc, cu capac, inca 5 minute. Adaugati ardeiul rosu tocat si maslinele feliate si lasati sa dea cateva clocote(2 -3minute).

In final, verificati daca sunt bine facuti cartofii (furculita trebuie sa intre usor in ei). Opriti focul, adaugati patrunjel tocat si amestecati.

Se serveste imediat.

Pofta buna!