luni, 17 mai 2010

Sardine pane cu sos de iaurt si avocado

O reteta simpla, usoara, de vara, numai buna pentru un pranz lejer de weekend! Fileurile pane de sardine se fac cat ati zice "peste", iar combinatia cu sosul de iaurt si avocado este placuta si racoritoare.

Ingrediente:
-cateva fileuri de sardine
-un ou
-2-3 linguri de faina
-ulei
-iaurt
-un avocado
-lamaie
-un castravete mic
-usturoi
-sare, piper

Bateti oul si amestecati-l cu faina, astfel incat sa iasa o compozitie mai groasa.

Treceti fileurile de sardine prin ea si apoi prajiti-le in putin ulei la foc mediu. Adaugati si un catel de usturoi in uleiul de prajire, pentru aromatizare.

Cand s-au rumenit, intoarceti-le si pe cealalta parte. Dupa 2-3 minute, scoateti fileurile de peste pe un servetel absorbant.

Realizati sosul amestecand 125 gr de iaurt, 2 linguri de ulei de masline, pulpa de la un avocado, sucul de la o jumatate de lamaie, un castravete mic si 1-2 catei de usturoi. Mixati pana obtineti un sos omogen. Potriviti de sare si piper.

Se serveste imediat.
Puteti sa faceti sosul dinainte si sa-l lasati la frigider 1-2 ore inainte de servire.

Sosul racoritor si cremos, cu aroma exotica de citrice si avocado ,va da un plus de rafinament retetei clasice de peste pane.

Pofta buna!