Aromele mediteraneene si simplitatea gustului sunt la ele acasa cand vorbim de retete macedonesti. In general, sunt foarte sanatoase, bazate pe multe legume, evident multa branza (de oi , de preferat), economice si foarte rapide.
O reteta ideala pe timp de criza, dar care are si grija de sanatatea si silueta voastra!
Stiu aceasta reteta de la soacra mea (careia ii multumesc), asa ca va garantez pentru autenticitatea gustului :)
Piperchi targasiti este o reteta pe care toate aromancele o prepara vara si o transmit din generatie in generatie, aceasta varianta fiind foarte populara in Dobrogea.
Ingrediente(pentru 4 portii):
-6 ardei grasi mari
-un pahar de suc de rosii (daca aveti rosii proaspete, si mai bine)
-putin ulei
-un ou(optional)
-branza telemea de oi (optional)
Spalati si taiati ardeii cubulete, prajiti-i in ulei pana cand se rumenesc usor. Presarati putina sare peste ei cand ii prajiti.
Daca doriti varianta mai bogata, atunci bateti un ou si adaugati-l in mancare cand e gata.
Ingrediente(pentru 4 portii):
-6 ardei grasi mari
-un pahar de suc de rosii (daca aveti rosii proaspete, si mai bine)
-putin ulei
-un ou(optional)
-branza telemea de oi (optional)
Spalati si taiati ardeii cubulete, prajiti-i in ulei pana cand se rumenesc usor. Presarati putina sare peste ei cand ii prajiti.
Daca doriti varianta mai bogata, atunci bateti un ou si adaugati-l in mancare cand e gata.