miercuri, 4 august 2010

Cupa de fructe de padure cu o irezistibila crema de mascarpone

Deserturile sunt partea cea mai senzoriala a oricarui meniu. Deoarece se servesc la final, ele incoroneaza cina, fiind destinate nu sa sature (pentru ca deja nu ne mai e foame), ci sa rasfete simturile, sa relaxeze si sa creeze o dispozitie perfecta pentru siesta. Rolul desertului este de a oferi placere atat simtului gustativ, dar si psihicului. De aceea, desertul perfect nu este foarte dulce, sau cu creme greu digerabile.

Desertul perfect trebuie sa-ti satisfaca privirea, sa nu fie foarte mult, sa te seduca de la prima lingurita...! Acum esti relaxat, creierul tau se simte bine si iti poti incepe linistit siesta(pe care multi dintre noi o "uitam").

Sugestia mea de desert (hai sa nu zic perfect) potrivit dupa foarte multe feluri de mancare este cat se poate de simpla: cupa de fructe (de padure sau orice fruct preferati) si crema mascarpone.
Am ales pentru voi o crema rapida (nu dureaza nici 5 minute sa o faceti), cu aroma tandra de vanilie, accente de lichior de portocale, spumoasa si aerata, care va invalui seducator aromatele fructe proaspete.

Ingrediente:
-o jumatate de cutie de crema mascarpone (cam 250 gr)
-200 ml smantana pt frisca
-2 linguri de lichior de portocale (am folosit Cointreau)
-esenta de vanilie bio
-100 gr fructoza(sau cat doriti)
-fructe de padure proaspete

Amestecati mascarponele cu esenta de vanilie si lichiorul.

Bateti smantana cu fructoza pana obtineti frisca. Adaugati-o peste mascarpone.

Amestecati pana se omogenizeaza.

Puneti cateva mure intr-o cupa.Apoi un strat de crema, zmeura, si tot asa...

Decorati dupa gust.

Savurati!