joi, 26 august 2010

Snitele de vinete (Snitele de post)

Vara sunt ideale retetele vegetariene. Delicate si delicioase, preparatele de legume pun cel mai bine in evidenta bogatia verii, dar si silueta voastra ;)
Asa cum stiti, vreau sa va ofer retete apetisante, dar cat sanatoase si "light".Asa ca astazi va servesc cu o reteta speciala de vinete pane, dar de post.

Protagoniste au fost aceste simpatice vinete italiene, rotunde, carnoase si usor violacee. De cand le-am vazut am stiut ca vor fi delicioase...

Spalati vinetele, taiati-le coaja in stil "zebra" si apoi feliati-le(grosimea unei felii sa fie 0,5-1 cm maxim. cu cat sunt mai subtiri, se fac mai repede).

Presarati sare pe feliile de vinete, lasati-le la scurs vreo ora.

Apoi le spalati iar cu apa rece, le stergeti si sunt gata sa devina snitele.
Pentru pane am folosit aluatul de clatite de post. Adica am amestecat faina cu lapte de soia pana cand am obtinut un sos mai putin gros ca o smantana (exact de consistenta aluatului de clatite clasic).

Treceti fiecare felie prin aluat, apoi prajiti-le in ulei incins, la foc mediu spre mic, sa nu se arda.

Le intoarceti in 2-3 minute, cand sunt usor rumenite.Cand se scoateti, le asezati pe un servet de hartie,ca sa absoarba surplusul de grasime. Vor fi mai dietetice asa.

Se servesc caldute. Daca vreti sa le acompaniati cu ceva delicios, va recomand sa razuiti o rosie de gradina pe razatoarea mare, macinati putin usturoi, sare, piper si gata. Aveti un sos de rosii fresco delicios care va merge perfect cu aceste snitele de vinete.

Pofta buna!