marți, 31 august 2010

Somon cu menta verde, sos picant de smantana si brocoli fiert

Aceasta reteta de somon este absolut apetisanta! Somonul parfumat cu menta verde si lamaie se potriveste perfect cu garnitura de brocoli fiert. Sosul piperat de smantana cu usturoi defineste preparatul si complimenteaza divin aromele somonului.
Nu pot sa va spun cat de speciala este reteta aceasta...Trebuie sa o incercati!

Ingrediente:
-o felie de somon fara pielita
-un brocoli
-o jumatate de legatura de menta verde
-o lamaie
-2 catei de usturoi macinati
-o jumatate de ceapa rosie mica
-ulei de masline
-piper
Spalati brocoli, desfaceti-l in buchetele. Fierbeti-l in apa cu sare.

Observati cum isi schimba culoarea si devine verde fosforescent. Lasati-l sa fiarba 5-7 minute pana cand intra usor furculita.

Somonul se taie in 2 bucati. Tocati menta.

Amestecati menta cu sarea, sucul de lamaie si o lingura de ulei de masline.

Adaugati somonul, lasati-l sa se marineze putin. Adaugati si ceapa tocata.

Puneti feliile de somon condimentate intr-o tigaie unsa cu ulei de masline. Lasati-le sa se prajeasca aprox. un minut fara sa le intoarceti.

Adaugati o cescuta de apa peste marinata ramasa.

Puneti marinata in tigaie. Pestele va fierbe in aceasta marinata aromata.

Stropiti pestele cu sos in timp ce fierbe.

Acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic, inca 5 minute.

Somonul va fi iesi foarte aromat si suculent.

Intre timp va ocupati de sosul de smantana. Amestecati 50 ml smantana lichida cu usturoiul macinat, sare si piper.

Asezati fiecare felie de somon pe cate o farfurie, mai stropiti-le o data cu putin suc de lamaie. Presarati peste fiecare felie menta tocata si putina ceapa rosie.

Stropiti cu sosul de smantana.

Aranjati garnitura de brocoli fiert.

Si acum savurati...

Pofta buna!