luni, 18 octombrie 2010

Ficatei inveliti in jambon crud

Aceasta reteta eleganta de ficatei este ideala pentru a intregi o cina romantica sau un platou de antreuri pentru o masa aniversara. Se realizeaza f rapid, sunt foarte de efect si nemaipomenit de gustoase. Incercati-le si nu veti regreta!

Mai intai caliti ficateii de pui in putin ulei de masline. Presarati sare si piper peste ei. Puneti capacul si intoarceti-i in 2-3 minute.

Scoateti ficateii cand sunt aproape facuti, suculenti. Ii lasati putin sa se raceasca si apoi ii inveliti in felii de jambon crud. Legati rulourile cu fire de ciboulette (ceapa ciorii) si asezati-le intr-o tava.

Dati tava la cuptor timp de 10 minute, la 160 de grade.

Cand sunt gata,se scot din cuptor si se servesc atat ca antreu cald, cat si rece.

Daca le serviti ca antreu rece, puteti sa le acompaniati cu o mini-salata de rucola, radichio si parmezan.

Asezati elegant fiecare rulou de ficat de pui peste salata si serviti.

Absolut deliciosi!

Pofta buna!