vineri, 26 noiembrie 2010

Canapé de ananas cu somon fumé, mango si avocado

Daca va doriti o reteta exotica extrem de rapida, usoara si foarte de efect, atunci acest antreu este ideal pentru voi.
Plina de culoare si fantezie, canapé in varianta tropicala surprinde printr-o combinare inventiva a aromelor, lasand in umbra variantele clasice frantuzesti.
Ananasul bine copt, parfumat si zemos este ideal pentru a crea diferite tipuri de canapé, dar combinatia cu somonul afumat scoate in evidenta calitatile ambelor ingrediente.
Indrazniti sa va surprindeti cu aceasta combinatie! Nu veti regreta.

Ce avem de facut pentru a realiza aceste interesante canapé? Doar sa stim sa alegem ingredientele exotice. Toate trebuie sa fie bine coapte, pentru ca doar asa veti simti adevaratul lor gust.
Ananasul trebuie sa nu aiba coaja verde deloc (e semn ca nu e copt), sa fie greu, sa miroasa parfumat. Sa nu fie moale la presiune (e semn ca e deja trecut).
Avocado trebuie sa fie moale la atingere, dar nu exagerat. Cel mai bun este atunci cand dupa ce faceti presiune cu degetul, se formeaza un godeu si apoi revine la forma initiala.
Mango este delicios daca este bine copt. La fel, trebuie sa aiba coaja rosu-galbuie (sau rosu cu foarte putin verde), sa fie moale-elastic la presiune si parfumat.

Cu aceste delicioase fructe exotice vom realiza un antreu festiv (si de post, pentru zilele in care se mananca peste).
Curatati ananasul si taiati-l in rondele. Feliati somonul si stropiti-l cu suc de lime sau de lamaie.
Scoateti miezul din avocado si stropiti-l imediat cu lamaie. La fel si feliile de mango (nu se vor oxida).
Asezati pe rondelele de ananas celelalte ingrediente si serviti imediat.

Pofta buna!