marți, 7 decembrie 2010

Spanac cu stafide si muguri de pin- reteta spaniola

Una dintre cele mai delicioase retete vegetariene spaniole este cea de spanac cu muguri de pin si stafide. Este o combinatie interesanta, care va aduce un pic din culoarea si spiritul libertin iberic.
Incercati-o si nu veti regreta.

Ingrediente:
-500 gr spanac proaspat
-o lingura de ulei de masline
-2 linguri de unt (daca vreti sa fie de post, puneti doar ulei 3-4 linguri)
-un pumn de stafide
-un pumn de muguri de pin
-2 catei de usturoi
-sare
-piper

Topiti untul in ulei, caliti putin mugurii de pin si feliile de usturoi (nu trebuie sa se rumeneasca prea tare).

Stafidele se pun la inmuiat inainte de a prepara reteta cu jumatate de ora. Apoi se scurg si se trec prin faina.

Puneti si stafidele la calit.

Dupa 1-2 minute, adaugati si spanacul spalat si tocat.

Presarati sare si piper. Continuati sa amestecati si lasati pe foc pana cand spanacul se inmoiae si sosul devine gros.

Se serveste cald.

Puteti sa stropit cu suc de lamaie inainte de servire.

Pofta buna!