duminică, 11 martie 2012

Tortulet cu crema de tofu-cardamon si jeleu de catina

Tortulet cu crema de tofu-cardamon si jeleu de catina

 

 
Desertul de astazi este un delicios tortulet de post, o combinatie inedita de arome, pentru a va oferi o degustare delicioasa si foarte sanatoasa. Aceasta prajitura se prepara in mai putin de 5 minute si este ideal pentru perioada de post, deoarece este plin de antioxidanti si are un efect energizant datorita combinatiei de catina cu scotisoara si cardamon. Puteti sa il serviti ca o gustare de dupa-amiaza, alaturi de un ceai aromat sau chiar ca un mic dejun romantic, deoarece portia este ideala pentru doua persoane.
Jeleul de catina este plin de vitamine, iar crema de tofu bio va aduce un aport important de proteine vegetale, astfel incat veti beneficia de o gustare sanatoasa si fortifianta, care va combate cu succes astenia de primavara. Si pentru ca nu am dorit sa aducem nici un prejudiciu siluetei, am creat acest desert fara nici un strop de zahar, doar cu indulcitori naturali cu indice glicemic foarte scazut, si , in plus, am adaugat si scortisoara in crema de tofu, atat pentru parfum,dar si pentru a regla nivelul glicemic.  Puteti sa savurati aceasta delicioasa prajitura, fara nici un sentiment de vina :).
 
Ingrediente:
-100 gr crema de tofu bio
-o lingura sirop bio de agave
-2-3 linguri de jeleu bio de catina
-un sfert de lingurita de cardamon
-o jumatate de lingurita de scortisoara
-optional: perlute decorative

 
Amestecati crema de tofu cu siropul de agave, cardamonul si scortisoara.

 
Amestecati bine cu o lingura.

 
Puneti 2-3 linguri de gem de catina la baza unei forme de tortulet. Presati cu o lingurita , ca sa se distribuie in mod egal. Alegeti ce forma doriti, noi am ales o floare.

 
Umpleti forma cu crema de tofu, cardamon si scortisoara.

 
Decupati un cerc de jeleu de catina ( puteti sa folositi ustensila de scos miezul din mere sau o lingurita).

 

 
Presati cercul de jeleu de catina, sa intre in crema. Optional, decorati pe margini cu perlute.

 
Lasati la frigider minim 30 de minute si apoi demulati si serviti.

 
Delicios, parfumat si racoritor!

 
Fiecare lingurita e o adevarata bomba de arome, va invit cu drag sa savurati acest desert minunat.
Pofta buna!