sâmbătă, 22 septembrie 2012

Placinta cu capsuni si iaurt dietetic

Placinta cu capsuni si iaurt dietetic


Placintele dulci sunt foarte apreciate, dar daca ii adaugati si un fruct-surpriza in compozitie si o asezati intr-o forma de inimioara, atunci o transformati cu totul intr-un desert ideal pentru un moment romantic.
Si daca tot vorbim de inimioare, atunci am ales ca fructul surpriza sa fie capsunile. Daca nu aveti capsuni, merge si cu nectarine, piersici, caise, visine, chiar si prune foarte dulci. Dar totusi cu capsuni este altceva :).
Pentru ca multa lume are grija de dieta, ceea ce este foarte bine, am facut o crema de iaurt dietetic, pentru a scadea cat mai mult numarul de calorii al placintei. Dar , se poate face si cu branza dulce cremoasa , dietetica sau nu, cum doriti.
Ingrediente:
-foi de placinta
-3-4 oua
-indulcitor natural si dietetic (fructoza sau Xylitol) sau zahar, dupa gust-am pus 100 gr
-2 iaurturi dietetice bio (pot sa nu fie 0% daca nu vreti sa fie dietetica reteta, dar noi am pus 0%)
-budinca bio de vanilie 
-2 linguri de gris bio sau faina/amidon 
-250 gr capsuni proaspete (sau din compot sau cateva linguri de dulceata de capsuni) 

Se bat ouale cu fructoza. 

Se adauga iaurtul dietetic. 

Se adauga praful bio de budinca (contine lapte praf, amidon si seminte de vanilie de Bourbon). Praful de vanilie va ingrosa crema. Daca nu aveti, puteti sa puneti 2-3 linguri de faina si esenta de vanilie. Sau doar esenta de vanilie, atunci crema va fi foarte moale, fluida, depinde cum doriti.


Pentru ca am vrut sa fie o compozitie pufoasa, am pus si 2 linguri de gris bio.  


Am uns forma de tarta cu ulei si am pus o foaie de placinta, am uns-o cu putin ulei si am mai adaugat inca o foaie peste ea (foile au fost groase, daca sunt subtiri, puneti mai multe). 

Deoarece  am folosit capsuni proaspete, am presarat putin gris peste foaia de placinta, pentru ca fructele proaspete cand se coc lasa destul de mult suc si nu vroiam sa se transforme totul intr-o budinca.

Crema de iaurt se amesteca cu o parte din capsuni (strivite intr-un piure) pentru a capata culoare roz. Se distribuie peste foile de placinta in strat gros. 


Celelalte capsuni se vor folosi intregi.
Peste crema de capsuni se mai pune o foaie sau 2 de placinta si iar un strat de crema. In al doilea strat de crema puneti si capsuni intregi sau felii. 


Acoperiti totul cu o foaie (sau mai multe de placinta) si o ungeti cu iaurt sau galbenus amestecat cu iaurt. 

La cuptor, incins la 180 grade, pana se rumeneste, cam 30 de minute. 

 

Se lasa sa se raceasca putin si se serveste. 




Miroase incredibil de bine! Si este buuna :) 

Pofta buna!