luni, 24 august 2009

Fondue de ciocolata cu fructe

Cel mai romantic desert din lume este, dupa parerea mea, fondue de ciocolata... Pentru cine nu l-a incercat inca, va spun ca este un deliciu absolut. Gustul fierbinte de ciocolata topita invaluie aroma bucatelelor de fructe coapte si inmiresmate. Sunt convinsa ca veti fi cuceriti de acest desert magic, iar simturile voastre vor fi in totalitate rasfatate de mirosul si gustul ciocolatei topite. Este desertul ideal pentru orice aniversare romantica!

Ingrediente:
-fructe taiate cubulete (sunt preferate fructele zemoase)
-ciocolata pentru fondue (daca nu aveti varianta elvetiana, puteti folosi ciocolata rasa)
-cateva lumanari, vasul pentru fondue

Eu am facut doua platouri cu fructe: pepene galben, nectarine, banane, struguri albi, ananas, mango. Dar puteti servi ciocolata topita si cu fursecuri, biscuiti, napolitane, etc.

Daca aveti ciocolata pentru fondue la cutie, atunci doar o introduceti 2 minute la cuptorul cu microunde si apoi o varsati in vasul de fondue incalzit de lumanare.
Daca aveti ciocolata normala, atunci o radeti (nu foarte fin) si o puneti direct in vasul de fondue asezat peste flacara lumanarii. In cateva minute se va topi si va veti putea bucura de acest deliciu.

Si intrucat Elvetia este tara celor mai bune ciocolate din lume, va invit sa degustati, in cel mai delicios si romantic mod, ciocolata lor...

Pofta buna !

P.S: Acest desert romantic poate fi pregatit de oricine simte ca este indragostit. Lumina lumanarilor si ciocolata topita transmit in cel mai evident si placut mod mesajul inimii voastre...