luni, 24 august 2009

Penne Arrabbiata cu ciuperci

La italieni, pastele sunt atat de populare datorita sosurilor care le dau savoarea. Ingredientele proaspete si fantezia sunt cheia unei retete de succes. Pastele Arrabiata sunt atat de simplu de facut si sunt de departe cele mai picante paste din bucataria italiana. Gustul lor fierbinte si iute, acompaniat de savoarea busuiocului proaspat si a parmezanului razuit, creeaza un "primo piatto" de neuitat.

Ingrediente:
-penne italiene (eu am folosit penne integrale- sunt mai dietetice)
-suc de rosii
-ulei de masline
-oregano, busuioc proaspat
-ardei iute (peperoncino)
-un catel de usturoi
-parmezan ras

Se fierb pennele in apa clocotita cu sare si o lingura de ulei. Nu depasiti timpul de fierbere indicat pe pachet. E mai bine sa ramana "al dente" (adica putin tari). Apoi le scurgeti si le lasati sub jetul de apa rece un minut.

Incingeti intr-o tigaie putin ulei de masline si adaugati sucul de rosii. Presarati sare, ardei iute tocat, oregano. Adaugati si usturoiul macinat. Lasati sa fiarba cateva minute pana scade putin.
Adaugati pennele. Lasati sa fiarba pastele cu sosul 2 minute.

Adaugati si ciupercile. Gustati si mai potriviti sosul cu tot ce e necesar.

Dupa inca 2 minute pennele picante cu ciuperci sunt gata.
Daca vreti penne arrabiata in varianta clasica, atunci le serviti simple, fara ciuperci.

Serviti pennele fierbinti intr-o farfurie adanca, presarate cu oregano, busuioc proaspat si parmezan ras.

Pofta buna!