miercuri, 12 august 2009

Insalata grande de pui si creveti

Cred ca o sa va placa aceasta salata uriasa cu piept de pui si creveti la gratar.Este ideala pentru o cina in doi sau un meniu festiv aniversar.Ce este cu adevarat incitant la aceasta salata este sosul de avocado care reuneste toate condimentele folosite pentru a aromatiza gratarul de pui si de creveti.Se serveste rece, alaturi de un vin alb bun (recomandat chardonnay) ...la lumina lumanarilor!

Ingrediente:
-piept de pui la gratar condimentat cu ierburi de Provence
-creveti picanti-reteta e la "Frigarui de creveti picanti"
-salata verde
-rosii
-ardei galben
-castravete
-ridichi

Se spala frunzele de salata si se sterg cu un prosop curat.Se taie salata si se amesteca cu sosul de avocado(vezi reteta "Guacamole").Se adauga feliile de rosii,ardeiul galben taiat fasii,rondelele de castravete si ridichiile.Taiati fasii subtiri gratarul de pui si amestecati totul.Mai adaugati putin ulei de masline si suc de lamaie.Potriviti de sare si piper.
Asezati totul pe un platou.Ornati cu crevetii picanti.

Pofta buna!