duminică, 9 august 2009

Rulouri de curcan cu mozarella si ardei

Va invit acum sa descoperiti aceasta reteta de curcan pe cat de simpla, pe atat de savuroasa si aspectuoasa. Poate fi o excelenta optiune pentru o cina speciala,deoarece are o prezentare mai luxoasa. Carnea de curcan, astfel preparata, ramane frageda ,iar mozarella ,jambonul si ardeiul gras subliniaza fin aromele cu care ati condimentat curcanul.

Deci,sa ne punem sortul si sa incepem(nu va dura mult,dar e de preferat sa puneti si muzica...pentru atmosfera):


Ingrediente:
-2 bucati piept de curcan(poate fi si pui)
-4 felii mai groase de mozarella
-4 felii jambon
-1 ardei gras rosu si unul galben
-condimente:sare,piper,oregano,coriandru,cimbru,boia de ardei


Spalati bine pieptul de curcan,taiati-l in doua.Fiecare jumatate se portioneaza ca un snitel.Bateti bine fiecare bucata pe ambele parti.Presarati sarea,piperul si amestecul de ierburi pe ambele parti.Asezati feliile de curcan unele peste altele si lasati-le putin la frigider.

Intre timp va ocupati de ardei.Taiati ardeiul in felii de 1 cm grosime(julienne).
Pregatiti si 4 felii de mozarella de 1 cm grosime.

Scoateti curcanul din frigider si incepeti sa faceti rulourile.asezati carnea de curcan,peste ea puneti o felie de jambon(fara grasime), felia de mozarella,o fasie de ardei rosu si o fasie de ardei galben.Rulati cu grija astfel incat curcanul sa acopere toata compozitia.Presati putina boia pentru un aspect mai placut.Asezati ruloul pe o folie patrata de staniol pe care o strangeti la capete ca pe un cadou.

Puneti pachetelele intr-o tava si coaceti la cuptorul incins la 200 grade Celsius.Dupa vreo 20 minute scoateti tava din cuptor.In interiorul frumoaselor pachetele este deja gata friptura,dar se afla si zeama de la carne.Desfaceti folia de aluminiu si prajiti rulourile gata facute intr-o tigaie unsa cu ulei de masline pana capata o superba culoare auriu-maronie.


Acum puteti sa le puneti la loc in staniol(evident dupa ce ati scurs zeama) sau pe un platou si sa le sectionati.
Varianta de servire in staniol contribuie la crearea unei atmosfere mai festive...un pic de mister nu strica niciodata.

Puteti servi cu garnitura de cartofi la cuptor cu rozmarin si salata cu dressing francais.
Pofta buna!