luni, 10 august 2009

Somon la cuptor cu sos picant de rosii si masline verzi ( Somon a la mediterraneo )

Daca vreti sa mancati ceva cu adevarat delicios si care sa nu va aduca prejudicii siluetei incercati aceasta reteta de somon. Este o combinatie intre toate aromele mediteraneene recunoscute pentru savoarea lor. Carnea de somon este o veritabila sursa de acizi grasi omega 3 renumiti pentru beneficiile pe care le aduc sistemului cardio-vascular si imunitar.


Deci, pregatiti-va sa va incantati simturile preparand aceasta reteta pentru care aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
-2 fileuri somon
-0 cutie rosii cubulete
-15 masline verzi
-lamaie, sare, piper, oregano, cimbru

Se spala fileurile si se aseaza intr-o tava unsa su ulei de masline. Se stropesc cu zeama de lamaie din belsug. Se presara sare, piper, oregano si cimbru. Se adauga rosiile cubulete si maslinele. Se lasa tava vreo ora la frigider(acoperita cu folie de aluminiu) pentru ca toate aromele sa se combine armonios.
Se coace la 180 grade,aproximativ 20 minute. Dupa aceea, se scoate folia si se mai lasa in cuptor pana se rumeneste usor somonul.
Se serveste cu legume sote.Eu am ales conopida fiarta deoarece are un gust neutru si lasa sa se simta intreaga aroma a somonului.

Pofta buna!