vineri, 25 septembrie 2009

Pere umplute cu mozzarella, Brie si nuci caramelizate

Parfumul si dulceata perelor face un mariaj reusit cu branza dulce. Este, probabil, cea mai buna reteta de pere la cuptor. Combinatia cu Campari si lichior exalteaza gustul perelor coapte. O recomand tuturor celor ce doresc sa incerce un gust nou si vor sa descopere secretele bucatariei frantuzesti.

Ingrediente:
-pere
-lichior de fructe (coacaze negre)
-Campari
-branza Brie si mozzarella
-nuci
-fulgi de migdale (optional, pentru decor)
-miere

Se taie perele in doua si se scot samburii cu o lingurita.

Se pune in fiecare o lingurita de Campari.

Si o lingurita de lichior de coacaze negre. Apoi se picura miere peste pere.

Se dau la cuptor 5 minute. Apoi se scot si se indeparteaza alcoolul.

Se umple fiecare para cu branza si nuci.

Se lasa in cuptor pana se topeste branza.

Pofta buna!