sâmbătă, 19 septembrie 2009

"Perle marine" (Scoici umplute cu taitei asiatici si fructe de mare)



Aceasta reteta prezinta o combinatie intre bucataria asiatica si cea franceza. Platoul de fructe de mare va prezinta trei interpretari cu arome total diferite ale taiteilor asiatici cu calamari si creveti. Degrade-ul de culori exprima in acelasi timp si degrade-ul de arome( ca intensitate si iutime). Fructele de mare fac un mariaj excelent cu finetea taiteilor chinezesti si japonezi, dar si cu sosurile complet diferite (sosul alb, francez si sosul de soia, maro si extram de picant).

Ingrediente:
-taitei chinezesti si japonezi fierti, scursi si raciti
-calamar si creveti sau orice fructe de mare fierte si racite
-salata verde
-dressing francez
-sos soia, sos stridii
-ardei iute uscat, piper,boia dulce, sare
-suc lamaie
-ulei de masline
-3 cochilii de scoici pentru prezentare

Dupa cum v-am spus, fiecare scoica va ascunde o alta "perla" gastronomica. Deci va voi prezenta fiecare combinatie pe rand.

Prima varianta: "Taitei japonezi cu fructe de mare si sos picant de soia"

Mai intai faceti sosul. Combinati o lingura sos de soia cu o lingurita sos de stridii, o lingurita ulei de masline, o lingurita suc de lamaie, sare, piper, chilli si boia dulce.

Amestecati taiteii cu sos si cu fructele de mare.

Ornati prima scoica cu salata si cu taiteii cu sos picant.

A doua reteta: "Taitei chinezesti cu fructe de mare si sos alb"

Amestecati dressingul francez cu putin ulei de masline si suc de lamaie.

Amestecati taiteii cu sos si cu fructele de mare.

Decorati scoica cu salata.


Pentru ca v-am zis ca vom crea un degrade de gust si culoare, a treia reteta este o combinatie intre primele doua.

Amestecati sosurile si taiteii.

Si aveti un mix de culoare si gust.

Prezentarea finala se face pe un platou, pe care asezati cele trei scoici.


Pofta buna!