sâmbătă, 19 septembrie 2009

Salata de avocado cu nuci si sos francez

Salata de avocado cu nuci este extraordinar de buna si sanatoasa.Nu trebuie sa va feriti de continutul mare de lipide, deoarece sunt lipide bune, care nu afecteaza sistemul cardio-cascular. Gustul fin si cremos al fructului de avocado este contrastat de nucile crocante, preparatul avand astfel o textura " glazurat crocanta" extrem de rafinata.
Aceasta salata poate constitui un fel principal vegetarian complet sau poate acompania un platou de fructe de mare, pui sau peste alb, fara grasime.

Ingrediente:
-o salata proaspata
-un avocado bine copt
-dressing francez
-suc de lamaie
-nuci macinate
-ulei de masline

Taiati avocado in 2 si scoateti miezul. Apoi scoateti cu o lingura miezul intreg. Imediat stropiti miezul de avocado cu suc de lamaie pentru a-si pastra culoarea si a evidentia gustul.

Taiati in felii fructul de avocado.
Asezati pe un platou frunzele de salata spalate si bine scurse, feliile de avocado, dressingul francez si presarati nucile macinate. In final adaugati si cateva picaturi de ulei de masline.

Pofta buna!