sâmbătă, 17 octombrie 2009

Dovlecei pane cu bacon si chorizo (Salata spaniola de dovlecei cu chorizo)

Daca vreti un platou festiv, atunci nu gresiti daca alegeti dovleceii pane cu chorizo (carnat foarte picant specific Spaniei, Portugaliei si Mexicului) si kaiser afumat la gratar.
Daca sunteti vegetarieni, atunci faceti doar salata calda de dovlecei pane si nu puneti deloc carne. I-am zis salata pentru ca vom face un sos picant de usturoi, care merge de minune cu toate bunatatile de mai sus.

Taiati rondele dovlecelul (daca are coaja alba trebuie sa il decojiti complet, daca e verde, merge "zebra").

Pudrati rondelele cu faina si prajti in ulei de masline incins, la foc mediu.

Scoateti dovleceii rumeniti intr-un vas termorezistent.

Fierbeti 50 ml de apa si adaugati un varf de sare si un catel de usturoi macinat. Turnati in mujdei 2 linguri din uleiul din tigaie. Amestecati si turnati peste dovleceii pane.

Decorati cu marar tocat. Pana aici este o excelenta reteta vegetariana, care poate fi mancata si in post.
Varianta cu carne va propune sa frigeti pe grill vreo 2 minute feliile de bacon afumat si sa le serviti, alaturi de rondele de chorizo, la salata de dovlecei.

E foarte delicios!
Pofta buna!