sâmbătă, 17 octombrie 2009

Curcan picant la gratar cu chorizo

Carnea de curcan se preteaza la diferite moduri de preparare, dar grill-ul picant este cea mai usoara reteta,in mod sigur. Combinatia cu chorizo sugereaza iutimea fripturii si aduce un aer iberic retetei, de aceea va recomand sa folositi si o garnitura pe masura(eu am folosit "Dovlecei pane cu bacon si chorizo"http://www.retetedevis.ro/2009/10/dovlecei-pane-cu-bacon-si-chorizo.html)

Ingrediente:
-2 fileuri de curcan
-sare, piper, oregano, chili
-un catel de usturoi

Mai intai bateti bine si condimentati fileurile de curcan.

Frigeti-le pe gratar la foc mare cate 3 minute pe fiecare parte. Apoi scoateti fripturile intr-un vas termorezistent si stropiti-le cu mujdei de usturoi (facut din 50 ml apa fierbinte, sare, o lingurita de ulei si un catel de usturoi macinat). Lasati-le sa stea in sosul de usturoi cateva minute, apoi le scoateti pe un platou.
Serviti grill-ul picant de curcan cu chorizo. Decorati cu marar tocat.

Pofta buna!