miercuri, 28 octombrie 2009

Salata de ciuperci cu iaurt, lamaie si pasta de susan "Nopti albe la Beirut"

Cu o istorie de peste 5000 de ani, Beirutul este un oras fascinant, iar localizarea sa la bordul Mediteranei i-a hotarat de fiecare data destinul.
Fascinatia locului este sugerata chiar de numele orasului, pe care unele legende il asociaza cu Beroe (fiica Afroditei si sora lui Eros), iar altele considerata ca Beirut inseamna "Bayt Ashtarout"(adica "orasul zeitei Astarte"- zeita fertilitatii, dragostei si a razboiului). Acum poate sunt doar legende, dar istoria si geografia confirma frumusetea zonei si zbuciumul ei istoric.

Salata de ciuperci in stil libanez, contine un sos special, pe baza de iaurt, lamaie, patrunjel , usturoi si pasta de susanhttp://www.retetedevis.ro/2009/10/sos-de-iaurt-cu-pasta-de-susan-tahina.html
Este o varianta mai usoara si mai aromata la clasica salata de ciuperci cu maioneza.

Faceti sosul dupa reteta de mai sus si amestecati cu ciupercile tocate.

Sosul pas cu pas:

Adaugati cipercile , sare, piper macinat.

Amestecati si potriviti gustul.

Serviti rece, ca antreu sau alaturi de fripturi la gratar.

Decorati cu lamaie, susan, patrunjel.

Usoara, dietetica, delicioasa!

Pofta buna!