luni, 26 octombrie 2009

Sorbet de mango

Sorbetul este cea mai racoritoare si parfumata inghetata. Facuta din fructe proaspete, inmiresmate si imbietoare, aceasta inghetata desfata simturile oricarei persoane. Sorbetul de mango dezvaluie intreaga aroma a fructelor tropicale.
Chiar daca vara a trecut, o lingurita de sorbet de mango este suficienta pentru a va aduce mireasma exotica si amintirea placuta a vacantelor.

Ingrediente:
-2 fructe de mango bine coapte
-75 ml apa
-2-3 linguri de zahar sau fructoza (eu am folosit fructoza)
-sucul de la o lamaie
-menta sau scortisoara pentru decor

Decojiti si scoateti tot miezul de pe sambure cu un cutit (in poza am lasat si samburele plat ca sa stiti ce e inauntru, in caz ca nu ati mai folosit mango pana acum).

Puneti intr-un robot de bucatarie pulpa de mango, sucul de lamaie si apa (racita) in care ati topit fructoza sau zaharul. Mixati pana obtineti un piure.

Piureul de mango se pune intr-un vas frigorific cu capac (merge si o cutie de plastic).

Acoperiti cu capac si dati la congelator. La fiecare 30 de minute, scoateti si amestecati cu lingura bine de tot. Ajuta la obtinerea unei consistente cremoase, impiedicand formarea unui bloc de gheata.
In 2 ore e gata de servire. Decorati cu felii si cubulete de mango, presarati menta proaspata tocata chiar in momentul servirii.

Sau cu felii de portocala si pudrati cu scortisoara.

Este irezistibil de bun!
Daca adaugati in cupa si 40 ml de vodca, atunci aveti deja un alt desert, preferat in general de barbati "Sorbetto" (despre acesta vom vorbi in alt capitol).

Pofta buna!