Restaurantele din Budapesta au reteta foarte interesanta de friptura de porc, pe care va invit sa o degustati. Unele o recomanda ca "Friptura tiganeasca", altele ca "Friptura ungureasca", dar concluzia e aceeasi: este picanta si extrem de delicioasa!
Ingrediente:
-4 cotlete de porc (sau ceafa de porc)
-5 catei de usturoi
-2 lingurite pasta de paprika (sau 2-3 ardei iuti rosii)
-o lingurita ulei
-sare, piper, boia dulce
Bateti carnea si condimentati-o cu sare, piper si boia dulce. Eu am pus si putin cimbru uscat.
Pregatiti sosul de usturoi cu paprika. Macinati 5 -6 catei de usturoi, adaugati un praf de sare, 2 lingurite pasta de ardei iute, o lingurita de ulei.
Amestecati sosul pana devine ca o maioneza.
Frigeti carnea pe gratarul incins. Dupa 5 minute o intoarceti pe partea cealalta.
Ungeti partea deja fripta cu o lingurita de sos de usturoi cu paprika. Dupa inca 5 minute, scoateti fripturile intr-un vas termorezistent si mentineti-le la cald.
Cand sunt toate fripturile gata, serviti-le fierbinti, alaturi de salata si cartofi.
Garnitura ideala este "cartofi copti in crusta picanta"... un deliciu !
"Ungureasca" sau "tiganeasca", aceasta friptura poate fi o idee pentru masa de Craciun, avand avantajul ca se face foarte rapid si este foarte bine aromata.
Pofta buna!