miercuri, 2 decembrie 2009

Broccoli sote cu unt, lamaie si usturoi

Broccoli este un aliment cu proprietati miraculoase, cercetarile stiintice demonstrand ca este o veritabila sursa de vitamine (A,B,C), magneziu, fosfor, potasiu.
Consumul de broccoli preparat termic corect (adica mai putin de 10 minute) ajuta la prevenirea cancerului si intareste sistemul cardio-vascular.
Dar broccoli nu e doar foarte sanatos, cat si foarte gustos. Cele mai eficiente metode de a prepara broccoli, pastrandu-i majoritatea principiilor nutritive, este fierberea la aburi si sotarea.
Untul, lamaia si usturoiul complimenteaza perfect buchetele de broccoli fierte la aburi doar 5 minute.

Ingrediente:
-un broccoli
-o lingura de unt
-suc de lamaie
-1-2 catei de usturoi
-salata verde
-2 rosii

Spalati broccoli si desfaceti-l in buchetele. Spalati-l iar.

Puneti broccoli in steamer. Lasati-l sa fiarba 5 minute.

Dupa 5-6 minute culoarea devine verde intens.

Scoateti buchetele de broccoli si clatiti-le imediat cu apa foarte rece. Astfel broccoli isi va pastra culoarea verde si consistenta un pic crocanta.

Topiti o lingura de unt.

Caliti un minut usturoiul macinat.

Stoarceti o jumatate de lamaie peste sosul de usturoi, amestecati pana se omogenizeaza.

Adaugati broccoli in wok si amestecati-l cu sosul de lamaie, unt si usturoi. Sotati broccoli maxim un minut.

Scoateti buchetele de broccoli pe un platou, mai fierbeti sosul inca un minut, pentru a-l mai reduce putin.

Stropiti buchetele de broccoli cu sos, decorati platoul cu felii de rosii si salata verde.

Se serveste imediat. Este o salata delicioasa, ideala pentru zilele de post (inlocuiti untul cu ulei de masline).
Pofta buna!