marți, 1 decembrie 2009

Salata de ton in stil provensal

Una dintre cele mai apreciate salate este cea de ton. Tonul este un peste rapitor marin, bogat in acizi grasi omega 3, care ajuta sistemul imunitar, aparatul cardio-vascular, protejeaza sistemul nervos.
Rosiile contin antioxidanti naturali (vitamina A, C si licopen, despre care se presupune ca previne aparitia cancerului), iar maslinele contin grasimi mononesaturate si vitamina E, avand rol antioxidant, antiinflamator si protector celular.
Aceasta salata este un mod delicios de a savura o portie de sanatate.
Reteta de salata in stil frantuzesc va aduce o multitudine de legume si un delicios sos provensal. Merita incercata!

Ingrediente:
-salata verde proaspata
-o cutie de ton in suc propriu
-10 masline verzi umplute cu gogosari
-o jumatate de cutie de porumb
-dressing francez( se gaseste in supermarketuri)
-3 rosii

Spalati salata si rupeti-o in bucati potrivite. Adaugati maslinele si tonul scurs.

Desfaceti tonul cu o furculita in bucati mici. Amestecati salata cu boabele de porumb, adaugati 2-3 linguri de sos francez.

Taiati rosiile in felii si presarati-le peste salata.

Se serveste imediat. Este o salata satioasa, dar foarte usoara.
Bucurati-va de o portie de sanatate, alegeti salatele la cina si o sa va simtiti mult mai bine!

Pofta buna!