marți, 1 decembrie 2009

Pilaf sarbesc

Una dintre cele mai gustoase retete de orez este pilaful sarbesc. Plin de culoare si legume, pilaful sarbesc este o reteta foarte delicioasa, care poate fi combinata cu carnea de pui, sau poate constitui un fel principal vegetarian ideal pentru zilele de post.

Ingrediente:
-o cana de orez (aprox. 250 gr)
-un piept de pui
-2 ardei grasi rosii
-4-5 rosii
-o ceapa mica
-2 morcovi
-2-3 catei de usturoi
-sare, piper, boia
-400 ml supa de pui

Tocati ceapa si caliti-o impreuna cu morcovul taiat cubulete.

Taiati pieptul de pui in fasii subtiri si caliti-l impreuna cu legumele.

Adaugati ardeiul tocat cubulete,usturoiul macinat, sare, piper, boia.

Adaugati orezul. Apoi supa de pui calda.

Dupa ce fierbe cateva minute adaugati jumatate de lingurita de pasta de ardei iute.

Fierbeti pana cand orezul e fiert si sosul a scazut.

Adaugati rosiile tocate cubulete si dati orezul la cuptor.

Este gata cand e usor rumenit.

Se serveste fierbinte, alaturi de o salata de varza rosie.

Este foarte bun si rece, mai ales vara. Se serveste cu patrunjel proaspat tocat

Pofta buna!