luni, 7 decembrie 2009

Pulpe de pui umplute cu ciuperci

Pulpele de pui umplute cu ciuperci sunt foarte gustoase si, mai ales, foarte festive. Tehnica umplerii pulpelor este foarte simpla, iar compozitia de ciuperci, cu ierburi aromatice, usturoi si pesmet este delicioasa.
Este o reteta ideala pentru sarbatori.

Ingrediente (pentru 2 portii):
-2 pulpe mari de pui
- o cana de ciuperci proaspete
-o lingura de unt si una de ulei de masline
-patrunjel, oregano, cimbru
-2 catei de usturoi
-sare, piper, boia dulce si iute
-2 linguri cu varf de pesmet

Spalati pulpele si desprindeti pielita cu grija. Faceti cate un "buzunar" pe fiecare pulpa.

Amestecati o lingura de unt moale cu una de ulei de masline, sare si piper.

Caliti cupercile si apoi adaugati-le peste unt, dar dupa ce s-au racit bine. Adaugati si 2 linguri de verdeata tocata, usturoiul macinat si pesmetul.

Amestecati bine compozitia si umpleti cu ea pulpele.

Presarati sare, piper si boia peste pulpele umplute si introduceti-le la cuptor la 180 de grade Celsius, pana cand se rumenesc bine (cam 45 de minute).

Cand sunt gata, sunt foarte fragede si imbietoare.
Se servesc alaturi de cartofi la tava.

Cateva rosii umplute cu ciuperci pot sa completeze delicios acest platou.
Pulpele de pui devin extrem de fragede si aromate datorita untului si condimentelor...Un deliciu!

Pofta buna!