luni, 7 decembrie 2009

Tarta de dovlecei si capere cu "trio di formaggi"

Daca vreti o reteta lacto-vegetariana absolut delicioasa si usoara, atunci incercati tarta de dovlecei si capere. O tarta in stil italian, cu un trio de succes: mascarpone, mozzarella si parmezan.
Este ideala pentru o cina lejera sau ca un antreu lacto-vegetarian.

Ingrediente:
-aluat fraged facut in casa sau cumparat
-3 linguri de mascarpone
-200 gr mozzarella
-5 linguri parmezan razuit
-1-2 dovlecei
-1 catel de usturoi (optional)
-sare,piper, boia

Decongelati aluatul fraged si aranjati-l intr-o forma de tarta. Intepati aluatul cu furculita .

Ungeti aluatul cu mascarpone si presarati o lingura de parmezan ras.

Taiati dovleceii felii subtiri, amestecati-le cu usturoiul macinat, sare si condimente (piper, boia, oregano). Aranjati feliile de dovlecei peste stratul de mascarpone.

Coaceti tarta la 200 grade Celsius timp de 20 de minute, pana se rumeneste usor.

Adaugati 2-3 linguri de capere, mozzarella taiata cubulete mici si mai coaceti inca 5 minute, pana se topeste mozzarella.

Scoateti tava din cuptor si presarati restul de parmezan.

Se serveste atat calda, cat si rece.

Este ideal sa acompaniati felia de tarta cu o salata verde cu dressingul preferat

Pofta buna!